BRØD

knekkebrød
3,5dl solsikkekjerner
1dl linfrø
1dl sesamfrø
2,25dl kruskakli

2ss fiberhusk
1ts salt(jeg bruker ikke salt)
1 ts sukrin
5dl vann

alt blandes sammen til en deig..
deigen fordeles på 2 stekebrett og smøres jevnt utover platen
bruk en pizzaskjærer til å rute opp i passende knekkebrød.
stekes på 160grader i ca 70min
etter halv steketid snu brettet slik at det som har pekt ut mot ovnsdøren peker innover. dette for å være sikker på at det blir jevnt stekt.

jeg rutet det opp til 32knekkebrød og da inneholder hvert knekkebrød 1,7g karbo og 72%fett og 63kcal pr knekkebrød.

 





HEGE'S COTTAGE CHEESE-BRØD

75g sesamfrø
50g linfrø
30g gresskarkjerner
30g solsikkekjerner
300g cottage cheese
6 egg
50g kruskakli
1ss bakepulver
1ss fiberhusk

mal frø/kjerner i kjøkkenmaskin.
tilsett cottage cheese og kjør dette sammen,deretter tilsettes egg og kjør dette til en deig. deretter tilsettes kruskakli,bakepulver og fiberhusk og alt eltes i kjøkkenmaskinen.

kle en brødform(middels) med bakepapir og fordel dfeigen nedi formen.
brødet stekes ved 170grader i ca 90min. AVKJØLES PÅ RIST.


jeg delte brødet i 20 brødskiver og da inneholder hver skive 1,5g karbo og 90kcal.









KOKOS-LAPPER
14 stk

  • 4 stk Egg
  • 1 dl Kremfløte (TINE)
  • 20 gram Seterrømme (Tine)
  • 25 gram Kokosmasse, tørket
  • 20 gram bake-pro
  • 3 ts fiberhusk
Mal kokosmassen i food processor eller lignende.
visp sammen egg,fløte og rømme,tilsett deretter det tørre og bland godt.
la røren stå og tykne en stund,før man steker lappene i stekepanne på middels varme.
69kcal pr. lapp og 0,5g karbo i hver lapp
disse lappene bruker jeg som en brød-erstatning,og smaker godt med ost på eller bare meieri-smør.
sikkert gode med annet pålegg også men har nettopp komponert oppskriften så har ikke prøvd ut så mye ennå




HEGE'S HAMBURGERBRØD
  • 3 stk Egg
  • 100 gram kremost,first price
  • 50 gram Cottage cheese 
  • 30 gram Hasselnøtter
  • 20 gram bake-pro
  • 2 ts Bakepulver
  • 4 ts fiberhusk
  • 20 gram Smør (Tine)
visp sammen egg,kremost og cottage cheese. bland deretter i det tørre,og tilsett til slutt det smeltede smøret
bruk store muffinsformer som du smører med smør/olje
denne oppskriften holder til 4 hamburgerbrød
stekes på 160grader til de har blitt brune. angir ingen steketid siden ulike komfyrerbruker ulik tid.
kcalinnhold er 237kcal pr.brød og de inneholder 2,3g karbo pr.stk
hamburgerbrødene egner seg også til frysing.